lauantai 17. maaliskuuta 2012

Tuhannen tutkimusta. Pohjois-Karjalaan

Ancel Keysillä oli opetuslapsia ja yksi heistä rovastin poika Martti J Karvonen..

"Martti J. Karvonen vaikutti voimakkaasti kummankin laitoksen toimintaan.

Nurmeksen poika syntyi sopivasti ollakseen parhaimmassa nuoren miehen iässä vastaamassa osaltaan isänmaan kohtaloista. Olen tuntenut muitakin alueen miehiä. Heille isänmaan etu oli veren perintöä ja kunnia-asia.

Luulen ymmärtäväni hiukan itsekin ulkomailta oppini hakeneena nuoren kolmekymppisen tutkijan olosuhteita siinä rikkinäisessä maailmassa, johon hän uskaltautui heti sotien päätyttyä. Varmaan hissimatka suoraan huipulle on ollut hämmentävä. Vuosikymmenen vanhempi professori Ancel Keys oli varmasti sykähdyttävä persoona vasta hyväksyttyine ideoineen kolesterolin vaaroista. Keysin tukena oli amerikkalainen kannatus, joka takasi vahvat tutkimusresurssit. Ja kuinka vaatimaton olikaan sen aikainen tutkimuksen teknologia nykypäivään verrattuna? Mutta "vahvat pojat" muuttivat maailman.
Pääjohtaja Pekka Puska puolestaan pääsi valmiille etenemisuralle Martti-professorin tasoittaessa tien rahoituksen, valmiin suhdeverkoston ja yleensä tutkimuksen osalta. Osaan kuvitella Martti Karvosen merkityksen Pekka Puskalle. Toki meillä kaikilla on esikuvamme, Pekalla kuitenkin suvereeni.
Terveyskäsityksemme on pohjautunut paljolti muutamien vahvatahtoisten tutkijoiden opeille menneinä kuutena vuosikymmenenä.
Tietoisuus parhaasta, terveellisestä ja varsinkin sydänterveellisestä ravitsemuksesta kovanlaiseen liikuntaa liittyneenä on Pekka Puskan aikaansaamaa taustajoukkoineen.
Olemmeko sittenkään varmistaneet tieteellisen perustuksen kaikenpuolisen kestävyyden. Tämän päivän lihavuus-, sydän- ja verissuonitautien ja tyypin 2 diabeteksen jatkuvasti kasvava ongelma on saanut jo monet epäilemään. Olen yhtenä muiden joukossa ongelmat henkilökohtaisesti läpi käyneenä mutta ne myös selvittäneenä."


Näin kertoo tästä sankarista tohtori kuusela   http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?p=20233#p20233


Mistä poliittinen tuki? Nooh Kekkoselta tietenkin. Martti ja Urho olivat niitä hyviä veljeksiä ja urheilun suuria ystäviä. Mikä oli  Urkin motiivi kansanterveys vai oma rahanahneus? No ainaskin hällä oli hyvät sovut Margariini Osakeyhtiöön. Olihan hän puheenjohtajana kyseistä buulaakia perustettaessa. 


"Margariini Oy:n perustamiseen johtanut päätös tehtiin Oy Kasviöljy-Växtolje Ab:n hallintoneuvoston kokouksessa vuoden 1956 alussa. Puheenjohtajana tuossa kokouksessa toimi Urho Kekkonen, joka myöhemmin samana vuonna valittiin Suomen Tasavallan presidentiksi."


 http://www.raisio.com/www/page/4271

Mutta kuinka saada suurta mielenkiintoa hankkeelle? Pohjois-Karjalan maaherra Esa Timonen kävi suurieleisesti pyytämässä valtiovallan apua joka näyttävästi televisioitiin. Kekkonen lienee ollut kyseisen puuhastelun "hiiva". Muistan tapauksen.
(perkales poistavat netistä kaikkinaiset raskauttavat johtolangat)

Ja mitä siellä tehtiin.. valistusta eli myytiin muka terveystuotteita.. kahotaanpa...

 Silloiset margariinit valmistettiin kasviöljyistä ja kahotaan mitä kertoo Wikiperia "yliopisto"


"Kovetus vedyttämällä

Yleensä kasvirasvat ovat nestemäisiä, koska ne koostuvat tyydyttymättömistä cis-rasvoista. Cis-rasvahapossa on cis-kaksoissidos, jonka takia molekyyli on aina mutkalla eikä kiteydy yhtä helposti kiinteäksi kuin suoraksi vedettävä tyydyttynyt rasva. Jos tyydyttymättömiin rasvoihin liitetään vetyä katalyytin avulla, niistä saadaan kiinteitä. Osittain kovetettu kasvirasva käsitellään kemiallisesti katalyytilla paineistetussa vetykaasussa. Prosessissa tarkoitus on nostaa rasvan sulamispistettä muuttamalla tyydyttymättömiä rasvoja tyydyttyneiksi, mutta osa tyydyttymättömistä rasvoista muuttuu saman katalyytin vaikutuksesta trans-rasvoiksi. Trans-rasvat ovat tyydyttyneiden rasvojen tavoin suoraketjuisia ja huoneenlämpötilassa kiinteitä. Siksi niistä molemmista käytetään nimitystä kova rasva. Osittain kovetettu kasvirasva sisältää trans-rasvoja. Jos kovetus on täydellistä, rasva ei sisällä trans-rasvaa vaan tyydyttynyttä rasvaa."

"Vaikutus

Teollisten transrasvojen on todettu lisäävän merkittävästi sydäntautien riskiä.[3]
Eri rasvat vaikuttavat eri tavalla veren kolesteroliin [4]. Lyhytaikaisissa interventiotutkimuksissa tyydyttämättömät rasvat kohottavat hyödyllisen HDL-kolesterolin ja laskevat haitallisen LDL-kolesterolin arvoja veressä; tyydyttyneet rasvat kohottavat molempien arvoja monesti myös parantaen HDL/LDL-suhdetta[5], mutta transrasvat laskevat hyödyllisen HDL-kolesterolin ja kohottavat haitallisen LDL-kolesterolin arvoja heikentäen niiden välistä suhdetta. Transrasvat lisäksi edesauttavat LDL-kolesterolin hapettumista, mikä on ateroskleroosin syntyprosessin merkittävä alkuvaihe.
Maitorasvoissa olevien transrasvojen (CLA) rakenne eroaa kovettamalla syntyneistä transrasvoista siten, että niissä on kaksi kaksoissidosta, toinen kaksoissidos on cis- ja toinen trans-tyyppinen, ja kaksoissidokset ovat peräkkäisissä hiiliketjun atomeissa, jolloin ne ovat konjugoituneet. Koska molekyylissä on edelleen cis-sidos, se ei ole suora, ja yhdistelmän vaikutus on toisenlainen kuin yksinään esiintyvällä synteettisellä suoraketjuisella trans-rasvalla."



http://fi.wikipedia.org/wiki/Transrasva

Eli kantava voima oli kovat rasvat pois ja tilalle kovarasva .. onko mitään järkeä? On tuo kyllä hyvin selitetty meille suomalaisille.. kasvirasva on terveellinen ja elukkarasva tappaa... no mitä tekee ihmispoloisen elimmistö kun syömme reippaasti leipää ja perunaa...läskiä syntyy ja sehän on eläinrasvaa, jos eläinrasva olisi terveydelle turmiollista niin varmaan meidän kroppa tekisi sitä muka terveellistä kasvirasvaa..Eli vedyllä kovetettu margariini olikin sydäreitä lisäävä.

Saatiinko tuloksia joilla elvistellä???? Hoopotus alkoi 1972 ja vertailualue oli Kuopion lääni.

"Teollisesti muodostuneet transrasvat haitallisia Transrasvaa syntyy kahdella tavalla: joko teollisen prosessin tuloksena kuten kasvirasvan transrasva tai märehtijöiden aineenvaihdunnasta kuten voin sisältämä transrasva. Märehtijöiden aikaansaama transrasva eroaa rakenteeltaan teollisesti syntyneestä transrasvasta. Transrasva on kemiallisesti tyydyttymätön eli pehmeä rasva, mutta teollisilta ominaisuuksiltaan ne muistuttavat kovia rasvoja."

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/?bid=3193



Kuinkas tässä näin kävikään.Oli kuolleisuuden suhteen jo alamäki ja P-K siellä kuolleisuus nousi kahteen otteenseen. Eli ei mitään hyötyä vaan taisi olla vain vahinkoa.

Linkkejä aiheesta:

http://www.pronutritionist.net/pohjois-karjala-projekti-finriski-ja-ancel-keysn-tutkimukset/

http://www.youtube.com/watch?v=w2Pby1WC8-0&feature=related

http://takkirauta.blogspot.com/2010/09/suuri-rasvasota-eli-kemiaa.html


http://www.youtube.com/watch?v=lr1FGzWHkGI


Maitorasvan transut:Vakseenihappo "Terveysvaikutukset
Vuonna 2008 Albertan yliopistossa tehty tutkimus antoi viitteitä siitä, että rottien ruokinta vakseenihapolla 16 viikon ajanjaksolla sai aikaan kokonaiskolesterolin, LDL-kolesterolin ja triglyseridien pitoisuuksien alenemisen. Tutkijat valmistelevat jatkotutkimusten suorittamista, mukaan lukien kliinisiä tutkimuksia.[9]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vakseenihappo 

Ja se vedyttämällä kovetettu jota siellä laulumailla: Elaidiinihappo on kovetetussa kasviöljyssä pääasiallisesti esiintyvä transrasvahappo, joka tavataan vähäisinä määrinä myös nautaeläinten ja vuohieläinten maidossa (karkeasti 0,1 % rasvahapoista).[2] Se on oleiinihapon transisomeeri.
Elaidiinihappo lisää CETP-aktiviteettia, mikä puolestaan nostaa VLDL-kolesterolia ja laskee HDL-kolesterolia.[3]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Elaidiinihappo 



........................

Mieshenkilö, jonka nimi jäi toteamatta, kun huomiotani kiinnitti vasta Pohjois-Karjala projekti-sanat, esiintyi valtakunnan pääradiossa eilen (16.03) puolilta päivin.
Sanankäytöstä ilmeni, että henkilö oli sielutieteen oppinut.
Ymmärsin sanoman niin, että tannoisen hankkeen "onnistumista" tullaan perustelemaan lisää ajankohdan ja sitä edeltäneen sotien ja niiden jälkeisen ajan aivan tavattomilla mieleen vaikuttaneilla henkisillä paineilla, stressillä.
Tiedän käytännön työkokemuksesta, millaista elämä oli valtakunnan syrjäseuduilla vielä 1960-luvulla. Kokemuksista voi helposti arvata, mitä se oli ollut projektin alueella jossakin Ilomantsin perukoilla.:::::::::::"


http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?p=31686#31686 

Näitä tutkimuksia tähän suuntaan löytyy tuhansia vaan ei löydy yhtäkään joka tekisi reippaasta voin käytöstä tappajan. 

...........................

Ja onko Pekka unohtanut koko rasvajupakan? Ei mainita mitään tuossa kuvassa kolesterolista eikä kovista rasvoista. Tämä vahvistaa käsitystä notta P-K hoopotus oli margariinin markkinointia.



Näytön puutteet varmaan vaivaavat? 

Mutta mitä Malcolmi on luvannut?

"Hups!
Nyt varmaankin luulette että lainailen tutkimuksia, jotka tukevat omia ajatuksiani. Olemme valmiit antamaan erityispalkinnon sille ihmiselle, miehelle tai naiselle, joka löytää jostakin pitkäaikaistutkimuksen, jonka tulokset osoittavat että korkea kolesteroli, tai ravinnossa oleva suuri tyydyttyneiden rasvojen määrä, olisi millään tavalla vastuussa veren kolesterolitasosta (normaalissa, terveessä väestössä), tai vaikuttaisi millään tavalla sydäntautien määrään."

 http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm

----------------------- 

HYSS HYSS

" Loputkin vähästä auktoriteettiuskostani karisi löydettyäni pari tutkimusta, jota kertoivat muuta kuin meille oli annettu ymmärtää. ABC-tutkimuksessa vuodelta 1997 todettiin margariinia syövillä suomalaisilla miehillä enemmän sydänkuolleisuutta kuin voita syövillä. Meille oli vuosikausia tolkutettu margariinin olevan voita parempi vaihtoehto, vaikka suomalainenkin leivän päällä käytetty margariini sisälsi runsaasti sydänterveydelle haitallisia transrasvoja. Suurin transrasvojen lähde tutkimuksen tekoaikaan oli nimen omaan voileipämargariinit.   Yksi tutkimus ei riitä näytöksi, mutta osoitti “kiistattoman näytön” margariinin paremmuudesta olevan kaikkea muuta kuin kiistaton. Transfair-tutkimuksessa vuodelta 1998 selvitettiin, missä elintarvikkeissa oli runsaasti transrasvoja. Kummastakaan tutkimuksesta oltiin Suomessa hyvin hiljaa. Margariinien valmistustapa vaihdettiin 1990-luvun lopulla ja kiusallisesta virheestä vaiettiin. Tiedustelin eräältä toimittajalta, miksi hän ei pitkässä rasva-artikkelissaan kirjoittanut lainkaan transrasvoista. Toimittaja kertoi, että Finravinto 2002 julkaisutilaisuudessa pyydettiin toimittajia olemaan kirjoittamatta transrasvoista, ettei hämmennetä ihmisiä. Olihan ongelma korjattu ainakin osittain, mutta se myös osoitti samalla tieteen erehtyväisyyden."
..............................

Kovien rasvojen kulutus Euroopassa ja sydänkuolleisuus.

 http://blogit.iltalehti.fi/anja-nysten/2013/10/09/rasvasodan-voittaja/




http://drmalcolmkendrick.org/2014/09/13/reality-control/

------------------------
 Lysenkolaisuutta parhaimmillaan koko puuhastelu Pohjois-Karjalassa.

"Lysenkon menestyksiä julkistettiin tiedotusvälineissä vuosina 19271964 ja raportoitiin loistavista läpimurroista, jotka yleensä epäonnistuivat ja jotka korvattiin uusilla menestystarinoilla. Viralliselle medialle riitti, että Lysenko oli lähtöisin köyhistä oloista ja siten neuvostoliittolaisen talonpoikaisneron muotokuva."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Trofim_Lysenko 


Ja hiukan lisää...




Milloin THL, Sydänliitto ja Diabeteslliitto aikoo tehdä saman kuin vastasyntyneet kissanpennut hetken kuluttua, AUKAISTA SILMÄNSÄ?


Lähde: http://preventdisease.com/news/12/030112_World-Renown-Heart-Surgeon-Speaks-Out-On-What-Really-Causes-Heart-Disease.shtml
Osittainen käännös:
Meillä, lääkäreillä on itsetunto joka tekee vaikeaksi tunnustaa sen että olemme olleet väärässä.
Nyt on asia näin. Myönnän mielelläni että olen ollut väärässä. Minulla on 25 vuoden kokemus sydänkirurgina ja olen suorittanut yli 5000 avointa sydänleikkausta. Nyt on aika tunnustaa mikä on pielessä lääkinnässä ja lääketietellisessä faktassa.
Minua pommitettiin, kuten muitakin tunnettuja lääkäreitä, koulutukseni aikana tieteellisellä kirjallisuudella. Osallistuimme koulutusseminaareihin ja asiantuntijoina väitimme päättäväisesti että sydänsairauksien syynä on yksinkertaisesti kohonneet kolesteroliarvot.
Ainut hyväksyttävä hoitomuoto oli käsittely kolesterolia alentavilla lääkkeillä ja vähärasvainen ruokavalio. Vähärasvaisen ruokavalion tarkoituksena oli alentaa kolesterolia ja siten estää sydänsairauksia, luonnollista meidän mielestämme. Poikkeaminen tästä oli harhaoppeja ja potilaan väärin hoitoa."
http://lchf3356.blogit.fi/tunnettu-sydankirurgi-kertoo-sen-mika-aiheuttaa-sydansairaudet/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti